Kemi
CO2
05. december 2007 af
Lisa02 (Slettet)
hej, min klasse og jeg lavede et forsøg, hvor vi skulle finde ud af hvor mange liter CO2 der kan frigives fra 1kg kridt.
Vi fik opsamlet: 58.000 mL/g CO2
og udfra de oplysninger skal vi nu udregne hvor meget CO2 der er bundet i en klint. Antag at klinten er formet som en kasse med følgende mål: 10 m * 40 m * 5000 m
Jeg er nået så langt indtil videre:
Først finder jeg rumfanget af klinten: 10m · 40m · 5000m = 2.000.000m^3
1 m3 = 1000 liter
Dvs., at der i klinten er plads til: 1000 liter · 2.000.000m^3 = 2.000.000.000 liter
Vi fik opsamlet: 58.000 mL/g CO2
og udfra de oplysninger skal vi nu udregne hvor meget CO2 der er bundet i en klint. Antag at klinten er formet som en kasse med følgende mål: 10 m * 40 m * 5000 m
Jeg er nået så langt indtil videre:
Først finder jeg rumfanget af klinten: 10m · 40m · 5000m = 2.000.000m^3
1 m3 = 1000 liter
Dvs., at der i klinten er plads til: 1000 liter · 2.000.000m^3 = 2.000.000.000 liter
Svar #1
06. december 2007 af Sentinox (Slettet)
Lur mig om du ikke skal slå rumfanget af kridt op i din databog, idet da kan du bestemme den samlede masse kridt...
//SEntinox
//SEntinox
Svar #2
06. december 2007 af Sentinox (Slettet)
Jeg mener selvfølgelig densiteten (kg/m3)...
//Sentinox
//Sentinox
Skriv et svar til: CO2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
