Kemi

Airbag? Idealgasloven

05. december 2007 af hansiis (Slettet)
Hey alle...

Jeg har fået en opg. om at jeg skal beregne stofmængden af nitrogen i en airbag, og jeg har fået følgene opplysninger:

V= 35 L - konstant
P= 3 bar
t= 50c = 323 K

Kan jeg så ikke smide den ind i idealgasmodellen og berenge n, så det ser sådan ud

3bar*3,5(m3)=n*8,31*323K =3,91=n

eller er det mig der er helt lost?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2007 af aaaa95 (Slettet)

for at finde n, skal du først isolere den ..

Svar #2
05. december 2007 af hansiis (Slettet)

det er kemi..

men så ser den jo sådan ud her

3bar*3,5(m3)/8,31*323k = 0,0039 mol

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2007 af aaaa95 (Slettet)

altså det vil jeg sige, for stofmængden er n og det er den eneste ubekendte du har, derfor må du sku isolere n, for at finde stofmængden. og det er den du ska finde..

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2007 af aisha_123 (Slettet)

Jeg ville bruge denne formel til at udregne n:
n= (p*V)/R*T)
hvor R er gaskonstanten.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2007 af Da-ted (Slettet)

#4

Det er jo det han gør:)

Kan dog ikke forstå hvorfor du regner volumen om til kubikmeter. Du får sandsynligvis det rigtige resultat hvis du blot regner i liter

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2007 af aisha_123 (Slettet)

#5
Før nogen skrev svaret, begyndte jeg at skrive, så derfor så jeg det ikke, beklager!

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2007 af aaaa95 (Slettet)

#5 hvis der bruges liter, skal konstanten så ik være 0,0831L*bar/(mol*K)? eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2007 af Da-ted (Slettet)

#6
Intet at beklage.

#7
Jo, havde ikke set at den en 100 faktor større. Plejer altid at regne med den som 0,0831. Min fejl :#

Skriv et svar til: Airbag? Idealgasloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.