Kemi
Redoxreaktion
05. december 2007 af
Henriette1980 (Slettet)
Afstem:
I- + Cr2 O7 2- -> I2 + Cr3+
Jeg laver den således (forkert):
I-: -1
Cr: +5
I2: 0
Cr3-: +3
I går 1 op
Cr går 2 ned
- så koefficienter foran I bliver 2, men kun på venstre siden, da der allerede er 2 på højresiden (????)
Så tæller jeg ladninger:
-4 på venstresiden
+3 på højresiden
men tilføjelse af 7H+ på ventsre siden kan jeg jo ikke få til at gå op på højresiden med vand (det skal jo være et lige tal)
- hvad gør jeg forkert ???
I- + Cr2 O7 2- -> I2 + Cr3+
Jeg laver den således (forkert):
I-: -1
Cr: +5
I2: 0
Cr3-: +3
I går 1 op
Cr går 2 ned
- så koefficienter foran I bliver 2, men kun på venstre siden, da der allerede er 2 på højresiden (????)
Så tæller jeg ladninger:
-4 på venstresiden
+3 på højresiden
men tilføjelse af 7H+ på ventsre siden kan jeg jo ikke få til at gå op på højresiden med vand (det skal jo være et lige tal)
- hvad gør jeg forkert ???
Svar #1
05. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Så vidt jeg kan se har du regnet oxidationstallet forkert ud for Cr på venstresiden. Har ikke tjekket resten af beregningerne, men du har skrevet at Cr oxidationstallet 5. Den har tallet 6. Kan være der problemet ligger. Cr går dermed 3 ned og ikke to ned som du har skrevet.
Svar #2
06. december 2007 af dnadan (Slettet)
CrO7(2-), er OT(Cr)= 6(idet 2x-14=-2 <=> 2x=12 <=> x=6)
(og du skal også huske, at I faktisk går to op, da der er to af dem)
(og du skal også huske, at I faktisk går to op, da der er to af dem)
Skriv et svar til: Redoxreaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
