Kemi
HJÆLP - det haster.
06. december 2007 af
Robbi (Slettet)
Jeg skal imorgen til mit studieretningsprojekt lave et forsøg med en kolorimetrisk og en potentiometrisk titrering.
Jeg skal bruge kaliumgydrogenphthalat(C8H5KO4)
Nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal bære mig af med det?
Og hvad forskellen på min kolorimetrisk og potentiometrisk titrering er?
Er der noget jeg skal bruge i den ene, som jeg ikke skal bruge i den anden og omvendt?
På Forhånd tak.
Jeg skal bruge kaliumgydrogenphthalat(C8H5KO4)
Nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal bære mig af med det?
Og hvad forskellen på min kolorimetrisk og potentiometrisk titrering er?
Er der noget jeg skal bruge i den ene, som jeg ikke skal bruge i den anden og omvendt?
På Forhånd tak.
Svar #1
06. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Kolorimetrisk titrering er når du bruger et farveskift til at angive ækvivalenspunktet.
Potentiometrisk er hvis du bruger et pH-meter.
Så du skal finde dig en indikator der virker (slår om ved pH) i det miljø du arbejder i, og så et pH-meter.
Potentiometrisk er hvis du bruger et pH-meter.
Så du skal finde dig en indikator der virker (slår om ved pH) i det miljø du arbejder i, og så et pH-meter.
Svar #2
06. december 2007 af Robbi (Slettet)
Mange tak.
Jeg bruger en 0,1 M NaOH som base, og kaliumgydrogenphthalat(C8H5KO4) som syrer, hvordan finder jeg så ud af hvilken indikator jeg skal bruge?
- Jeg ved godt jeg skal se i databogen, men jeg skal jo have en ide om hvor ækvivalenspunktet ligger ?
- Kan jeg regne det ud ?
Jeg bruger en 0,1 M NaOH som base, og kaliumgydrogenphthalat(C8H5KO4) som syrer, hvordan finder jeg så ud af hvilken indikator jeg skal bruge?
- Jeg ved godt jeg skal se i databogen, men jeg skal jo have en ide om hvor ækvivalenspunktet ligger ?
- Kan jeg regne det ud ?
Svar #3
06. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Du burde kunne regne det ud, ja.
Altså ved ækvivalenspunktet har du brug lige store mængder af både din syre og din base da jeg går ud fra at C8H5KO4 er monoprot. Hele din C8H5KO4 er nu blevet omdannet til dennes korresponderende base, hvorved du kan finde pH ved følgende metode:
Først bestemmes pOH
c(C8H4KO4^-) <-- den korresponderende base = n(C8H5KO4[start])/V(C8H5KO4 * 2)
Nu har du Cb; altså basekoncentrationen.
Du kan nu, ved at slå pKb op for basen beregne pOH ved den sædvanlige metode. Er det en svag base kan du bruge at (1/2) * (pKb-log(Cb))=pOH
Hernæst finder du pH idet 14-pOH = pH.
Ved ikke om man kan bruge den metode, men den virker sandsynlig på mig. Ved ikke så meget om C8H5KO4's kemiske egenskaber, men håber du får styr på det.
Altså ved ækvivalenspunktet har du brug lige store mængder af både din syre og din base da jeg går ud fra at C8H5KO4 er monoprot. Hele din C8H5KO4 er nu blevet omdannet til dennes korresponderende base, hvorved du kan finde pH ved følgende metode:
Først bestemmes pOH
c(C8H4KO4^-) <-- den korresponderende base = n(C8H5KO4[start])/V(C8H5KO4 * 2)
Nu har du Cb; altså basekoncentrationen.
Du kan nu, ved at slå pKb op for basen beregne pOH ved den sædvanlige metode. Er det en svag base kan du bruge at (1/2) * (pKb-log(Cb))=pOH
Hernæst finder du pH idet 14-pOH = pH.
Ved ikke om man kan bruge den metode, men den virker sandsynlig på mig. Ved ikke så meget om C8H5KO4's kemiske egenskaber, men håber du får styr på det.
Skriv et svar til: HJÆLP - det haster.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
