Matematik
Differentialkvotient
06. december 2007 af
Jensm (Slettet)
Godaften.
Jeg har svært ved at forstå Differentialkvotient, mere præcist arbejder vi med at hældningen af en funktion og hvordan man finder den.
Jeg synes det er en meget abstrakt måde at tænke på og jeg forstår det vitterligt ikke.
Vi skal snart afleverer en opgave hvor jeg skal finde hældningen af funktionen f(x) = 1/2x^2 og det kan jeg ikke så jeg ville spørge jer om hjælp. Jeg vil selvfølgelig selv bidrage så meget som jeg kan men min viden er begrænset (netop derfor jeg søger hjælp). :)
Jeg har svært ved at forstå Differentialkvotient, mere præcist arbejder vi med at hældningen af en funktion og hvordan man finder den.
Jeg synes det er en meget abstrakt måde at tænke på og jeg forstår det vitterligt ikke.
Vi skal snart afleverer en opgave hvor jeg skal finde hældningen af funktionen f(x) = 1/2x^2 og det kan jeg ikke så jeg ville spørge jer om hjælp. Jeg vil selvfølgelig selv bidrage så meget som jeg kan men min viden er begrænset (netop derfor jeg søger hjælp). :)
Svar #1
06. december 2007 af Da-ted (Slettet)
Differentialkvotienten kan faktisk, som du også skriver, beskrives som hældningen på grafen. Stiger en funktion fx. 3 enheder for hver x-værdi er hældningen 3. Ved den funktion du har der gælder reglen at (x^a)´=ax^a-1
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
