Matematik
Målestoksfohold
06. december 2007 af
Nisa1 (Slettet)
Håber nogen vil hjælpe.
Før opgaven står der
Målestoksforhold
Landkortet til højre er tegnet i målestoksforholdet 1:7.500.000 cm = 75 km i virkeligheden. Hvis vi nu ønsker at finde to punkter på kortet, måler vi afstanden med en linial og ganger den med Målestoksforholdet. Hvis afstanden mellem to punkter er fx 3 cm, så er afstanden i virkeligheden
3*7,5*10^6= 225 km
a) Kortets bredde er 4,8 cm. Hvor mange km svarer det til? hvis afstanden mellem to byer er 450 km, hvor lang er så afstanden i cm mellem de to punkter på kortet?
b) Hvilket målestoksforhold skulle vi bruge, hvis vi ønskede at tegne et Danmarkskort på et stykke A4-papir
Før opgaven står der
Målestoksforhold
Landkortet til højre er tegnet i målestoksforholdet 1:7.500.000 cm = 75 km i virkeligheden. Hvis vi nu ønsker at finde to punkter på kortet, måler vi afstanden med en linial og ganger den med Målestoksforholdet. Hvis afstanden mellem to punkter er fx 3 cm, så er afstanden i virkeligheden
3*7,5*10^6= 225 km
a) Kortets bredde er 4,8 cm. Hvor mange km svarer det til? hvis afstanden mellem to byer er 450 km, hvor lang er så afstanden i cm mellem de to punkter på kortet?
b) Hvilket målestoksforhold skulle vi bruge, hvis vi ønskede at tegne et Danmarkskort på et stykke A4-papir
Svar #1
06. december 2007 af Nedergaard999 (Slettet)
Hvis du kan lave den første udregning, som jeg kan se du kan. Så kan du også lave den næste prøv at kigge lidt på tallene.
Skriv et svar til: Målestoksfohold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
