Matematik
Inhomogene differentialligninger
08. december 2007 af
Jullem (Slettet)
HÅBER NOGEN KAN HJÆLPE MIG IGANG MED DENNE OPGAVE.
Et vibrerende system uden modstand er lavet vha.
y''+w^2*y=cos(lamda*t) , w forskellig fra 0 (2.1)
fx. en vægt på en fjeder som hænger fra en plade der bevæges op og ned.
Opgave 5: FIND EN PARTIKULÆR LØSNING TIL (2.1) NÅR LAMDA FORSKELLIG FRA +-W VED AT BETRAGTE Yp(t)=Kcos(lamda*t)
BESTEM SÅ EN PARTIKULÆR LØSNING TIL
y''+w^2*y=cos(2*w*t)+cos(3*w*t).
Opgave 6: FIND LØSNINGEN TIL (2.1) MED LAMDA FORSKELLIG FRA +-W SOM OPFYLDER y'(0)=0 og y(0)=0
Opgave 7: Hvad sker der med din løsning til opgave 6 når lamda går mod w? begrund dit svar.
Et vibrerende system uden modstand er lavet vha.
y''+w^2*y=cos(lamda*t) , w forskellig fra 0 (2.1)
fx. en vægt på en fjeder som hænger fra en plade der bevæges op og ned.
Opgave 5: FIND EN PARTIKULÆR LØSNING TIL (2.1) NÅR LAMDA FORSKELLIG FRA +-W VED AT BETRAGTE Yp(t)=Kcos(lamda*t)
BESTEM SÅ EN PARTIKULÆR LØSNING TIL
y''+w^2*y=cos(2*w*t)+cos(3*w*t).
Opgave 6: FIND LØSNINGEN TIL (2.1) MED LAMDA FORSKELLIG FRA +-W SOM OPFYLDER y'(0)=0 og y(0)=0
Opgave 7: Hvad sker der med din løsning til opgave 6 når lamda går mod w? begrund dit svar.
Svar #1
08. december 2007 af peter lind
Find Yp''(t) og sæt ind i din differentialligning. Dette vil give en bestemmelse af K
Svar #2
09. december 2007 af Jullem (Slettet)
Ja, men er lidt i tvivl om hvad den giver differentieret..
Skriv et svar til: Inhomogene differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
