Matematik

Lineær funktion

09. december 2007 af dalle-rumv (Slettet)
Når man har en lineær funktion,

f(x)=-0,5x+4

Hvordan beregner man f(4) og f(-2)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2007 af badooo (Slettet)

Sæt 4 og -2 ind på x' plads.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2007 af dnadan (Slettet)

f(x)=ax+b

hvoraf
f(x0)=a*x0+b

Prøv at sammenligne dette med din funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2007 af josemaria (Slettet)

ved at indsætte 4 og -2 ind i xs plads.

således:

f(4)=-0,5*4+4 = ...

f(-2)= -0,5*-(2)+4 = ...

Svar #4
09. december 2007 af dalle-rumv (Slettet)

Om en anden lineær funktion g oplyses, at g(2)=0 og g(10)=2.

Så skal man tegne grafen fo f og grafen for g i det samme koordinatsystem, hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Gør du ved at indtegne punkterne (2,0) og (10,2) i koordinatsystemet og slå en streg igennem dem begge..

Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.