Matematik
Grænseværdi...
09. december 2007 af
diddi-doo (Slettet)
Hej.
Jeg behøver lidt hjælp til at vise følgende:
Der haves funktionen f(x)=(sin(2x)/sqrt(x)).
Vis at denne har grænseværdien lim f(x)=0 , for x -> 0
På forhånd tak...
Jeg behøver lidt hjælp til at vise følgende:
Der haves funktionen f(x)=(sin(2x)/sqrt(x)).
Vis at denne har grænseværdien lim f(x)=0 , for x -> 0
På forhånd tak...
Svar #1
09. december 2007 af kuerten15
Jeg ved ikke lige, hvilket niveau du er på..
Men du kan eventuelt bruge l'Hospitals regel.
lim g(x)/h(x)=lim g'(x)/h'(x)
Dvs du differentierer en din funktion.
f(x)=(sin(2x)/sqrt(x))
vi sætter g(x)=sin(2x) og h(x)=SQRT(x)
Men du kan eventuelt bruge l'Hospitals regel.
lim g(x)/h(x)=lim g'(x)/h'(x)
Dvs du differentierer en din funktion.
f(x)=(sin(2x)/sqrt(x))
vi sætter g(x)=sin(2x) og h(x)=SQRT(x)
Svar #3
09. december 2007 af diddi-doo (Slettet)
Hej.
Jeg prøver med L'Hospitals regel...mange tak for hjælpen!
Jeg prøver med L'Hospitals regel...mange tak for hjælpen!
Skriv et svar til: Grænseværdi...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
