Kemi
Enzymkinetik og reaktionsorden HASTER
10. december 2007 af
knudsen29 (Slettet)
Enzymforsøg med enzymet urease
Substratkoncentrationsforsøg:
Enzymopløsning: 40 mg opløses i 20 mL vand.
Substratopløsning: Urinstof afvejes til fremstilling af følgende vandige opløsninger 0,1% - 1% - 5% - 10%. 49 mL anvendes pr. forsøg.
40 mL substratopløsning og ledningsevnemålerens dyppecelle anbringes i et glas. Så tilsættes 2 mL enzymopløsning og derefter måles konduktiviteten over 10 min.
Mit spørgsmål er så:
Jeg skal finde reaktionsordenen og det kan jeg ikke finde ud af, da jeg ikke har substratkoncentrationen, men kun har en graf med tiden af x-aksen og konduktiviten af y-aksen. Hvad skal jeg gøre, er der nogen der kan give et hint, så ville det være skønt.
Substratkoncentrationsforsøg:
Enzymopløsning: 40 mg opløses i 20 mL vand.
Substratopløsning: Urinstof afvejes til fremstilling af følgende vandige opløsninger 0,1% - 1% - 5% - 10%. 49 mL anvendes pr. forsøg.
40 mL substratopløsning og ledningsevnemålerens dyppecelle anbringes i et glas. Så tilsættes 2 mL enzymopløsning og derefter måles konduktiviteten over 10 min.
Mit spørgsmål er så:
Jeg skal finde reaktionsordenen og det kan jeg ikke finde ud af, da jeg ikke har substratkoncentrationen, men kun har en graf med tiden af x-aksen og konduktiviten af y-aksen. Hvad skal jeg gøre, er der nogen der kan give et hint, så ville det være skønt.
Svar #1
10. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Enzymkinetik følger meget ofte Michaelis Menten kinetik. D.v.s. reaktionshastigheden v udtrykkes som:
v=Vmax*C/(Km+VC)
For C gående mod 0 bliver v=Vmax*C/Km og for C gående mod uendelig bliver v=Vmax.
slå kinetikken op i dig bog, hvor der er giver forslag til afbilding af denne kinetik.
v=Vmax*C/(Km+VC)
For C gående mod 0 bliver v=Vmax*C/Km og for C gående mod uendelig bliver v=Vmax.
slå kinetikken op i dig bog, hvor der er giver forslag til afbilding af denne kinetik.
Svar #2
11. december 2007 af knudsen29 (Slettet)
Jeg ville godt have lavet konduktiviten om til noget koncentration ,så tror jeg ville kunne gøre det,
Svar #3
12. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Du kender ikke umiddelbart en sammenhæng mellem koncentration og ledningsevne, men du må antage, der er en lineær sammenhæng mellem ledningsevnen (stigningen) og omdannelsen af urinstof. Hvis du kender ledningsevnen inden tilsætning af enzym har du nulpunkt (0 % omdannelse) og for tiden t=enendelig har du ledningsevnen for 100 % omdannelse.
Skriv et svar til: Enzymkinetik og reaktionsorden HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
