Matematik
Beregn afstanden HASTER
11. december 2007 af
HendeDenLange (Slettet)
Det astronomiske fænomen "lysende sky" kan iagttages i dk i perioden juni til august.
En enkelt metode til at bestemme afstanden fra jorden til en lysende natsky består i at to observatører A og B måler vinklen mellem vandret og sigtelinjen til skyen C.
De 2 observatører er anbragt, så punktet D ligger lodret under C og den vandrette linje gennem A og B.
beregn afstanden fra |DC| fra jorden til skyen, når der foreligger følgende beregninger:
a= 27,2 grader
b= 37,6 grader
|AB|= 50km
En enkelt metode til at bestemme afstanden fra jorden til en lysende natsky består i at to observatører A og B måler vinklen mellem vandret og sigtelinjen til skyen C.
De 2 observatører er anbragt, så punktet D ligger lodret under C og den vandrette linje gennem A og B.
beregn afstanden fra |DC| fra jorden til skyen, når der foreligger følgende beregninger:
a= 27,2 grader
b= 37,6 grader
|AB|= 50km
Svar #1
11. december 2007 af sigmund (Slettet)
1) Beregn vinkelen mellem AC og BC via cos.rel. 2) Find ud fra sin.rel. længden af enten AC eller BC. 3) Bestem |DC| ud fra sin.rel. for en retvinklet trekant.
Den fremgangsmåde skulle virke, men jeg kan ikke udelukke, at der findes en hurtigere fremgangsmåde.
Den fremgangsmåde skulle virke, men jeg kan ikke udelukke, at der findes en hurtigere fremgangsmåde.
Svar #2
11. december 2007 af peter lind
Du har en trekant med siden c og de 2 hosliggende vinkler 27,2 grader og 37,6 grader. Højden til den lysende sti er |DC|
Skriv et svar til: Beregn afstanden HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
