Matematik
TRIGOMETRI
11. december 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Hej, nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave:
Om en vinkel v vides, at sinv = 0,6. Find de to vinkler (med 2 decimaler) i intervallet [0;180] (grader=, der passer i ligningen.
Om en vinkel v vides, at sinv = 0,6. Find de to vinkler (med 2 decimaler) i intervallet [0;180] (grader=, der passer i ligningen.
Svar #1
11. december 2007 af mathon
sin(V) = sin(180°-V)...... supplementvinkler har samme sinus
sin(V) = sin(180°-V) = 0,6
1) V1 = sin-1(0,6) = 36,87°
2) V2 = 180°-V1 = 180°-36,87° = 143,13°
sin(V) = sin(180°-V) = 0,6
1) V1 = sin-1(0,6) = 36,87°
2) V2 = 180°-V1 = 180°-36,87° = 143,13°
Svar #2
11. december 2007 af mathon
...det hedder TRI-GONO-METRI (egt. tre-vinkel-måling - gonos = vinkel)
Svar #3
11. december 2007 af Isomorphician
Sinus er y-koordinaten i enhedscirklen.
Hvis du finder 0,6 på y-aksen, ser du at der er et punkt i første kvadrant og et punkt i andet kvadrant der har y-værdien 0,6.
Vinklen i første kvadrant kan du finde ved at tage invers sinus til 0,6 på din lommeregner.
Den anden findes ved at sige 180-(sin^(-1)(0,6)).
Hvis du finder 0,6 på y-aksen, ser du at der er et punkt i første kvadrant og et punkt i andet kvadrant der har y-værdien 0,6.
Vinklen i første kvadrant kan du finde ved at tage invers sinus til 0,6 på din lommeregner.
Den anden findes ved at sige 180-(sin^(-1)(0,6)).
Skriv et svar til: TRIGOMETRI
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
