Matematik

Produktfunktionen.

11. december 2007 af Simoneemilie (Slettet)
Lad f(x) = 1/x og g(x) = ln(x)
a) Bestem produkfunktionen (f*g)(x) og dens differentialkvotient
b)Angiv definitions og værdimængden for funktionen.

Er der nogen der kan hjælpe mig med den her????
Altså er virkelig lost! Differentialregning er absolut ik min stærke side!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2007 af mathon

Dm(f*g) = R+

(f(x)*g(x))' = f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

(1/x*ln(x))' = -(1/x^2)*ln(x) + (1/x)*(1/x) = (1-ln(x))/x^2

Skriv et svar til: Produktfunktionen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.