Kemi

citronsyren

11. december 2007 af katrineu (Slettet)
Er her en som kender pKs for citronsyre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2007 af Da-ted (Slettet)

pKs1=3.15
pKs2=4.77
pKs3=6.40

Kilde: Wikipedia

Svar #2
11. december 2007 af katrineu (Slettet)

Tak

Svar #3
11. december 2007 af katrineu (Slettet)

arh. er vidst lidt forkert. det giver mig en kurve med 2 ækvivalenspunkter ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Ja.. Så vidt jeg kan se burde den da også kun have to. Du skal se på forskellen i pKs-værdierne

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Ah nej det er rigtigt.. De fraspaltes jo samtidigt på citronsyre...

Svar #6
11. december 2007 af katrineu (Slettet)

pKs1=3,1 , pKs2=4,3 og pKs3=5,7

Passer det ikke ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Slog op i databogen. Wikipedia har ret.
3,13 <-- Citronsyre
4,76 <-- Dihydrogencitration
6,40 <-- hydrogencitration

Svar #8
11. december 2007 af katrineu (Slettet)

Så må man vel stole på det, det virker bare en smule mistænkeligt

Svar #9
11. december 2007 af katrineu (Slettet)

Min fejl. Det passer fint :-)

Skriv et svar til: citronsyren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.