Matematik

Reducer...

19. februar 2003 af Xabbu (Slettet)
Jeg har følgende som skal reduceres:
(3x^2-1)^2 + (3x^2+2)(4-3x^2)

Så har jeg fået:
9x^4 + 1 - 6x^2 + 12x^2 - 9x^4 + 8 -6x^2 som så er lig med:
12x^2 + 9.

Er dette rigtigt ? Jeg er nemlig lidt i tvivl.

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2003 af Mr_Fuzzy (Slettet)

Mit bud på en udregning:

(3x^2-1)^2 = 9x^4-6x^2+1

(3x^2+2)(4-3x^2) = -9x^4+6x^2+8

[9x^4-6x^2+1]+ [-9x^4+6x^2+8]= 9

Du regner paranteserne rigtigt ud, men du laver lidt forkert her: 9x^4 + 1 - 6x^2 + 12x^2 - 9x^4 + 8 -6x^2

Svar #2
19. februar 2003 af Xabbu (Slettet)

så den gir altså bare 9 til sidst ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2003 af Mr_Fuzzy (Slettet)

ja, det gør den. jeg har en Ti-89, og den ka reducere den, og får 9, og du lægger bare ikke rigtigt sammen:

(9x^4 - 9x^4 )=0
((12x^2-6x^2)- 6x^2 )= 0
8+1 = 9

så ja det giver 9 okay =D

Svar #4
19. februar 2003 af Xabbu (Slettet)

Jamen mange tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2003 af SP anonym (Slettet)


Opgaven lyder:

reducer udtrykket:

7(2a+3b) - 2(6a-b)

Løs ligningen:

8x+3=5x+45

og

5(9+3x)=3-6x

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2003 af Mango Juice (Slettet)

7(2a+3b) - 2(6a-b)
= 14a + 21b - 12a + 2b
= 2a + 23b


8x+3=5x+45 <=>
3x = 42 <=>
x = 14


5(9+3x)=3-6x <=>
45+15x=3-6x <=>
42=-21x <=>
x=-2

Forresten, næste gang, så prøv dig lidt frem ik. Dette er jo ikke lektieLAVNING, men lektieHJÆLP.





Svar #7
01. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

7(2a+3b) - 2(6a-b) = 14a+21b-12a+2b = 2a + 23b

8x+3 = 5x + 45:
3=5x-8x+45
3-45 =-3x
-42 = -3x
x = -42 / -3 = 14

5(9+3x) = 3-6x:
45 + 15x = 3 - 6x
45 = 3 - 6x -15x
45 - 3 = -21x
42 = -21x
x = 42/-21 = -14/3 = -2

Håber det var svar nok :)

/Xabbu

Svar #8
01. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

øv jeg var for langsom

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. marts 2003 af miol92 (Slettet)

Husk nu, at du altid kan tjekke dit facit ved at indsætte en tilfældig værdi på x's plads. Resultatet skulle jo så blive det samme begge steder...

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg har et stykke der ser sådan ud:

X =
---------
1 = 7
---------
2 = 9
---------
3 = 11
---------
4 = 13

Jeg har lavet flere tilsvarende stykker men den her kan jeg bare ikke lige se logikken i.

Skriv et svar til: Reducer...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.