Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Romantikken (Engelsk, Historie)

12. december 2007 af Line Beck (Slettet)
Er der nogle der skriver om den romantiske periode? Primært engelsk romantik...

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2007 af Zillo1301 (Slettet)

Ja det gør jeg. Skriver om den engelske romantik og om den danske med henblik på at analysere digte. Brug for hjælp? Ved ikk hvornår jeg kommer herind igen men skriv til min mail :)

[email protected]

Hilsen Cecilie

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2007 af LG05 (Slettet)

Hej

Ja skriver og den dansk engelske romantik med udgangspunkt i 2 tekster.. kunne være spændende at snakke lidt om de forskellige vinklinger :)

Svar #3
15. december 2007 af Line Beck (Slettet)

Det lyder da spændende.. :-)
Jeg går ud fra at i skriver i dansk - engelsk så?
Jeg skal analysere 4 digte fra en digtsamling kaldet Lyrical Ballads af Wordsworth og Coleridge. Ved ikke om nogen af jer kender til dem?

Hvordan lyder jeres problemformuleringer? Skal i på nogen måde redegøre for den historiske baggrund og for udvilkingen i den romantiske periode?

Svar #4
15. december 2007 af Line Beck (Slettet)

Jeg ved ikke lige hvordan jeg kan sende til din mail? Min computer er lidt mærkelig, så når jeg trykker på linket, skal den til at instalere og sådan først...

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2007 af LG05 (Slettet)

ja, jeg skal redegøre for den historiske samtid, dvs. den engelsk historie omkring romatikken/tismen, hvilke samfundsmæssige og litterærer forhold der banede vejen for romantikken i england/usa :)

Svar #6
16. december 2007 af Line Beck (Slettet)

Tak for svar :-)
Jeg har nemlig ikke fortalt så meget om historien i England.. Mere bare generelt hvad der ligger bag det romantiske gennembrud.
Men du har så fokuseret på engelsk historie?
Har du også noget om udviklingen i den romantiske periode?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2007 af LG05 (Slettet)

Jeg er i gang med at udbygge det, men er i gang med at prøve at forklare grunden til de gik fra rationalismen til romantikken. Det kunne skyldes krigen bl.a. i forhold til national romantikken osv.
okaai, hvad er du nået frem til, så vidt jeg har forstået er det 3-4 forfattere der banede vejen for den engelsk romantik, men mere har jeg ikke rigtig om den.?

Ja udviklingen i forhold til rationalisme, romantikken, evt. om der er noget biedermeier og nyplatoisme :)

Svar #8
17. december 2007 af Line Beck (Slettet)

Jeg har skrevet noget med den franske revolution fx.. At hele det fornuftige verdensbillede, der blev bygget op i oplysningstiden, braste sammen, og det udløste det romantiske gennembrud, hvor man søgte tilflugt i en anden verden. Og jeg vil også skrive noget om den industrielle revolution... Lyder det ikke meget rigtigt? :-)

Jeg skal kun analysere fra den digtsamling af Wordsworth og Coleridge, så det er dem jeg fokuserer på. De er også ret væsentlige, og jeg synes jeg har fået ret meget ud af de fire digte jeg har fokus på.. Har du noget litteratur du analyserer? Digte eller lign?

Jeg skal til sidst give en kort vurdering af den engelske romantiks videre udvikling og de historiske årsager hertil. Det er det jeg er mest i tvivl om. Du har ikke noget om det? :-)

Svar #9
17. december 2007 af Line Beck (Slettet)

Nu har jeg lige læst kort om begrebet biedermeier, for jeg kendte det slet ikke :-)

Hvordan stor det i kontrast til romantikken?

Svar #10
17. december 2007 af Line Beck (Slettet)

Er der nogen af jer der har skrevet noget om industrialiseringen i forhold til romantikken? Det står nemlig nævnt i nogle af mine analyser af digtene. Men jeg kan ikke helt gennemskue hvordan der har påvirket romantikken?

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. december 2007 af LG05 (Slettet)

Industrialiseringen gjorde bybilledet især i london næsten helt tåget og røget til, beskidt og gjorde at folk flyttede til byen i håb om arbejde, fattigdommen og fabrikkerne voksede i bybillede, dette fik f.eks. forfatterne til at søge tilbage til nationalromantikken eller naturen igen.. så vidt jeg husker

Ja analyserer en engelsk tekst og h.c. andersens skyggen :p

Svar #12
18. december 2007 af Line Beck (Slettet)

Okay. Tusind tak skal du have :-)
Du må skrive hvis du skal have hjælp med noget?

Skriv et svar til: Romantikken (Engelsk, Historie)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.