Matematik
Usikkerheder
12. december 2007 af
Pelle89 (Slettet)
jeg sidder her midt i min sr opgave og er stødt på et problem.
jeg har får oplyst en funktion som hedder
y=b*t/b+t_0
derudover kommer 3 lineariseringer
1/y=a*1/t+b
y=a-b*v/t
s/v=a+b*s
derudover har jeg fået følgende oplysninger.
hvis størrelsen x er målt med nøjagtigheden dx kan vi beregne usikkerheden på y=1/x ved differentation: dy/dx=-1/x^2 og omskrive til dy=-1/x^2*dx
usikkerheden er 0,5*10^-10
opgaven er så at integne usikkerhedsintervaller på alle 4 grafer hvordan gør jeg det ??
jeg har får oplyst en funktion som hedder
y=b*t/b+t_0
derudover kommer 3 lineariseringer
1/y=a*1/t+b
y=a-b*v/t
s/v=a+b*s
derudover har jeg fået følgende oplysninger.
hvis størrelsen x er målt med nøjagtigheden dx kan vi beregne usikkerheden på y=1/x ved differentation: dy/dx=-1/x^2 og omskrive til dy=-1/x^2*dx
usikkerheden er 0,5*10^-10
opgaven er så at integne usikkerhedsintervaller på alle 4 grafer hvordan gør jeg det ??
Svar #1
12. december 2007 af Pelle89 (Slettet)
eller det vil sige jeg ved godt hvordan jeg indtegner dem, men hvordan udregner jeg størrelsen af usikkerheden..
Skriv et svar til: Usikkerheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
