Matematik
ligning
13. december 2007 af
linee-piigen (Slettet)
hej :)
hvorfor er kvadratrod r^2*v^2*sin^2(v*t)+r^2*v^2*cos^2(v*t)
Lig med:
r*v
forstår det ikke :S
hvorfor er kvadratrod r^2*v^2*sin^2(v*t)+r^2*v^2*cos^2(v*t)
Lig med:
r*v
forstår det ikke :S
Svar #1
13. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det er det også kun, såfremt r og v er reelle tal. I så fald gælder der, at
r²v²sin²(vt)+r²v²cos²(vt)
= r²v²(sin²(vt)+cos²(vt))
= r²v²*1
= r²v²
Se http://en.wikipedia.org/wiki/Pythagorean_trigonometric_identity.
Det er det også kun, såfremt r og v er reelle tal. I så fald gælder der, at
r²v²sin²(vt)+r²v²cos²(vt)
= r²v²(sin²(vt)+cos²(vt))
= r²v²*1
= r²v²
Se http://en.wikipedia.org/wiki/Pythagorean_trigonometric_identity.
Svar #2
13. december 2007 af Peden (Slettet)
Det der er vigtigt her er den såkaldte "idiot formel" (det kaldte min lærer den i hvert fald). Sin^2(x) + Cos^2(x) = 1
Svar #3
13. december 2007 af linee-piigen (Slettet)
okay, tak :)
skal bar lig finde et sted at henvise til, så jeg har en kilde på at: Sin^2(x) + Cos^2(x) = 1
:)
men tak, har forstået det nu :)
skal bar lig finde et sted at henvise til, så jeg har en kilde på at: Sin^2(x) + Cos^2(x) = 1
:)
men tak, har forstået det nu :)
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
