Matematik

HJÆLP!!!

13. december 2007 af Convikt (Slettet)
min opgave lyder således:

Beregn y, når x= -16

Aner ikke hvordan jeg skal lave det her, en der vil hjlæpe??

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2007 af dnadan (Slettet)

øhm... du mangler at skrive nogle oplysninger ind...

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2007 af Danielras (Slettet)

Skriv hele opgaven. Der må være et udtryk for y.

Svar #3
13. december 2007 af Convikt (Slettet)

Det er det eneste der står

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2007 af Danielras (Slettet)

Lyder meget som om det er en delopgave, i en større opgave. I så fald er udtrykket nok givet i en tidligere delopgave.

Hvis du ikke har mere information kan den ikke løses.

Svar #5
13. december 2007 af Convikt (Slettet)

kan det her hjælpe, y= 0,7+3

Svar #6
13. december 2007 af Convikt (Slettet)

kan det her hjælpe, y= 0,7x +3

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2007 af Danielras (Slettet)

Hehe ja, det var lige det der manglede.

Du indsætter blot den givne x-værdi der hvor der står x i udtrykket:

y= 0,7*(-16) + 3
y = -12,3

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2007 af Danielras (Slettet)

Og det formåede jeg så rent faktisk at regne forkert. Svaret er -8,2.

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. december 2007 af mistiq (Slettet)

så isolerer du da bare x i din y=0,7x+3 ligning. og indsætter værdien for x på x plads i din x=-16 ligning.. og så kan du jo bare isolere y..

Svar #10
13. december 2007 af Convikt (Slettet)

Hvordan har du fået det til det, kan du ikke skrive regneudtrykket pls??

Svar #11
13. december 2007 af Convikt (Slettet)

*SLET SVAR 10*

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. december 2007 af Danielras (Slettet)

Har da lige vist hvordan du gør.

Du skal finde y når x er -16. Du har udtrykket:

y = 0,7x + 3

Dette udtryk giver dig sammenhængen mellem x og y. Du finder altså y ved at indsætte de -16 på x's plads:

y = 0,7*(-16) + 3
y = -8,2

Svar #13
13. december 2007 af Convikt (Slettet)

hvad så med

Beregn X, når y= -17


y= 0,7x + 3

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. december 2007 af Danielras (Slettet)

Så isolerer du x af din ligning:

y = 0,7x + 3 -->

x = (y-3)/0,7

Og så indsætter du y=-17

Svar #15
13. december 2007 af Convikt (Slettet)

ligninger er ikke min stærke side kan du ikke lige skrive det hele?? pls

Brugbart svar (0)

Svar #16
13. december 2007 af Danielras (Slettet)

Du skal bare skrive -17 istedet for y, og så regne det ud

Svar #17
13. december 2007 af Convikt (Slettet)

er x = -20,7 ??

Brugbart svar (0)

Svar #18
13. december 2007 af Danielras (Slettet)

Nej.

x = (-17-3)/0,7
x = -20/0,7
x = -28,57

Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.