Matematik
Optimering
13. december 2007 af
scratxd (Slettet)
Jeg har en opgave, som jeg simpelthen har kæmpet med og nærmest opgivet er nogen sød at hjælpe :S
en kasse uden låg skal være 1,6 gange så lang, som den er bred, og dens rumfang skal være 150 dm^3
- bestem kassens overfladeareal som funktion af x, når x er kassens bredde, målt i dm.
- bestem kassens bredde, længde og højde, således at overfladearealet bliver mindst mulig
en kasse uden låg skal være 1,6 gange så lang, som den er bred, og dens rumfang skal være 150 dm^3
- bestem kassens overfladeareal som funktion af x, når x er kassens bredde, målt i dm.
- bestem kassens bredde, længde og højde, således at overfladearealet bliver mindst mulig
Svar #1
13. december 2007 af Mestertyv (Slettet)
x er kassens bredde
h er højden
1:
1,6*x * x * h = 150dm^3 <=> h = 150dm^3 / 1,6x*2
Opstil derefter funktionen for overfladearealet
2:
Opstil et udtryk for rumfanget V(x) og differentiér det. Løs derefter ligningen V'(x) = 0
h er højden
1:
1,6*x * x * h = 150dm^3 <=> h = 150dm^3 / 1,6x*2
Opstil derefter funktionen for overfladearealet
2:
Opstil et udtryk for rumfanget V(x) og differentiér det. Løs derefter ligningen V'(x) = 0
Skriv et svar til: Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
