Matematik
Fastlæg parabel ud fra 3 punkter der ikke ligger på linje
13. december 2007 af
Jophiel (Slettet)
Jeg skal vise hvorledes en parabel kan fastlægges ud fra 3punkter, der ikke ligger på linie. er der ikke nogen der kan forklare mig hvordan man kan gøre ?
på forhand tak til jer der kan hjælpe en stakkels SRP skriver
på forhand tak til jer der kan hjælpe en stakkels SRP skriver
Svar #1
13. december 2007 af dnadan (Slettet)
3 ligninger 3 ubekendt:
y1=ax1^2+bx1+c
y2=ax2^2+bx2+c
y3=ax3^3+bx3+c
hvor (x1;y1), (x2;y2) og (x3;y3) er dine punkter.
Løs ligningssystemet.
y1=ax1^2+bx1+c
y2=ax2^2+bx2+c
y3=ax3^3+bx3+c
hvor (x1;y1), (x2;y2) og (x3;y3) er dine punkter.
Løs ligningssystemet.
Svar #2
13. december 2007 af mathon
se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=441118
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=441118
Svar #3
14. december 2007 af Jophiel (Slettet)
havde en ide med at jeg skulle bruge tre ligninger men kunne bare ikke komme længere end det takker for skubbet :D
Skriv et svar til: Fastlæg parabel ud fra 3 punkter der ikke ligger på linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
