Kemi

Pufferkapicitet

14. december 2007 af MiSs_Dincii (Slettet)
Er der nogen som kan forklare mig begrebet "pufferkapicitet"??

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2007 af mathon

kvantitativt kan pufferkapaciteten defineres om forholdet mellem infinitesimale ændringer i basekoncentrationen og pH (D.D. van Slyke 1922):

pufferkapaciteten: beta = dC_B/dpH

Svar #2
14. december 2007 af MiSs_Dincii (Slettet)

okaay , det forstod jeg ikke særlig meget af hehe :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2007 af mathon

dy/dx kender du som f'(x)= differentialkvotienten
dvs.

en kvotient mellem differentialer

kvotient er facit af en division

differentiale betyder en lille ændring i en størrelse = en infinitesimal ændring

beta = (lille ændring i basekoncentrationen/lille ændring i pH)

Svar #4
15. december 2007 af MiSs_Dincii (Slettet)

Okay jeg kan godt forstå den nu - nogenlunde. Men har du en side hvor jeg kan læse mere om det eller ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2007 af mathon

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=85063

Skriv et svar til: Pufferkapicitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.