Matematik

differentialkvotient

15. december 2007 af mmaarriiaagg (Slettet)
Hej
Håber der er nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen med ligningen y=x^2-2x+2 og linjen med ligningen y=x+2.
Bestem derfter ligningerne for tangenterne til parablen i de to skæringspunkter.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

x+2=x^2-2x+2

Løs andengradasligningen...

Herefter differentier parablens ligningen og find hældningen i de to punkter.

Svar #2
15. december 2007 af mmaarriiaagg (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan man differentiere? :s

Svar #3
15. december 2007 af mmaarriiaagg (Slettet)

vil det så sige når jeg har løst andengradsligningen, er disse punkter skæringspunkterne? Det bliver 0 og -3.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Jeg får det til 0 og +3. Skæringspunkterne er da:

(0,f(0)) og (3,f(3)) => (0,2) og (3,5)

Svar #5
15. december 2007 af mmaarriiaagg (Slettet)

Okay.
Hvad er det du har gjort for at få det nederste?
Hvordan differentiere man?

Svar #6
15. december 2007 af mmaarriiaagg (Slettet)

Hvordan får du det til +3 og ikke -3? Jeg har regnet efter mange gange nu, og får det til -3 hver gang.

Svar #7
15. december 2007 af mmaarriiaagg (Slettet)

Jeg har fundet ud af at få det til +3, men jeg kan ikke finde ud af resten... please help.

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Du differentierer begge funktioner.

y1(x) = x^2 - 2x + 2
y2(x) = x + 2

y1´(x) = 2x - 2
y2´(x) = 1

Så indsætter du x-koordinaten for skæringspunktet i de differentierede funktioner, og du finder derved hældningen i punktet, som er lig med tangents hælding.

Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.