Matematik

HJÆLP LIGNINGEN :(

15. december 2007 af Kwarzon (Slettet)
2 – (6-x)^½ = 2x

Er lidt forvirret da ½ står opløftet ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

x^½ er lig med kvadratroden af x.

Så du starter blot med at trække 2 fra på begge sider, hvorefter du kvadrerer på begge sider. Herfra burde der ikke være de store problemer. Husk en løsningsmængde, da kvadratroden til negative tal ikke er muligt inden for R.

Svar #2
15. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

2 – (6-x)½ = 2x
–(6-x)½ = 2x -2
(6-x)½ = 2x +2
er jeg på rigtigt vej ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2007 af dnadan (Slettet)

2 – (6-x)^½ = 2x
<=>
– (6-x)^½ =2x-2
<=>
(6-x)^½ =-2x+2
<=>
(6-x)=(-2x+2)^2

osv. (du havde lavet en fortegnsfejl)

Svar #4
15. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

(-2x+2)^2
<=>
(-2x+2)(-2x+2)
rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2007 af dnadan (Slettet)

yes... men bare brug din kvadratsætning:
(a-b)^2=a^2+b^2-2ab

Svar #6
15. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

har fået den til -4x+4-8^2( det ligner en andengradsligning?)
er det korrekt ?

Svar #7
15. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

Kan det passe hvad jeg har skrevet ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2007 af dnadan (Slettet)

(-2x+2)^2 = 2^2+(-2x)^2-2*2*2x


Svar #9
15. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

Så er jeg med igen.
Så har jeg:
(6-x)= 2^2+(-2x)^2-2*2*2x

HJÆLP ???

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2007 af dnadan (Slettet)

løs ligningen...

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

2 – (6-x)^½ = 2x

-(6-x)^½ = 2x - 2

(6-x)^½ = -2x + 2

6 - x = (-2x + 2)^2

6 - x = 4x^2 - 8x + 4

4x^2 - 7x - 2 = 0

(x-2)(x+(1/4)) = 0, hvorved x=2 og x=-(1/4)

Overvej resultaterne.

Svar #12
15. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

(6-x)= 4x^2-8x+4 ?
Er dette korrekt ?

Svar #13
15. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

Jeg har forstået det nu.
tak for hjælpen. :D

Skriv et svar til: HJÆLP LIGNINGEN :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.