Dansk Historieopgave

Historie Opgave 2g

15. december 2007 af Magicfingers (Slettet)
Hej,

Jeg har valgt at beskæftige mig med det første korstog i historie opgaven.
Min problemformulering lyder således:

1: Redegørelse for korstoget opståen. Hvorfor opfordrede Urban II til hellig krig i mellemøsten?

2: Hvad var idéen i korstoget? Hvad fik kirken/paven ud af det?

3: Hvilken betydning har korstogene haft for nutidens samfund? Er det eventuelt givet til kende i det had som en god del kristne føler overfor muslimerne og mellemøstens lande, og omvendt?

”Gud vil det!” er nok en af de mest legendariske citationer fra korstogenes oprindelse, det var de berømte ord som pave Urban II benyttede sig af til at opildne en forsamling af kristne, således at de kunne drage af sted på Hellig Krig og derved gøre det af med de vantro i mellemøsten.

• Hvori ligger Urban II’s begejstring og incitament, var det i realiteten den byzantinske kejser Alexius I Comnenus' appel om hjælp mod seljuk-tyrkerne der fik pave Urban II til at indkalde til Synoden i Cler-mont i 1095, således de Hellige Lande kunne befries fra seljuk-tyrkenes landsstyre?

• Analyse af årsagen til korstogets begyndelse med henblik på følgende: Hvorfor ville Urban II så gerne til mellemøsten og aflive de vantro, hvad var motivationen?
• Kunne det tænke sig at paven brugte Alexius’ appel som dække for en skjult dagsorden, som ville forøge kirkens indtægter, samt antal af territorier?
• Kunne det tænke sig at Korstogene har dannet grundlag for den had man oplever i dag, både fra vo-res— og fra mellemøsten side?

I følgende opgave skulle jeg gerne besvare forannævnte problemstilling. Først og fremmest vil jeg analysere og redegøre for korstogenes opståen og hvad der i sin tid gav anledning til det, derefter vil jeg forklare betydningen og hvorledes korstoget udviklede sig, og til slut belyse hvad betydning korstogene havde på fremtidige generationer, med henblik især på nutidens samfund.
- - - -
Jeg vil desuden medbringe en analyse af Pave Urban 2.s tale i Clermont, men hvor skal jeg starte i analysen og hvilke punkter skal jeg analysere?

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2007 af hatze (Slettet)

Jeg er også igang med at skrive opgave om korstog, og har også nogenlunde de samme spørgsmåle som dine. Så håber at der er nogen der vil hjælpe hehe :-)

Svar #2
18. december 2007 af Magicfingers (Slettet)

Det er også et spændende emne, så det forstår jeg godt!

Er der nogen der ved hvordan man i historie skal gribe det an, at analysere en tale? Kan man for eksmempel analysere den med henhold til den brugte retorik?

Skriv et svar til: Historie Opgave 2g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.