Matematik

Omvendt funktions Definitionsmængde

15. december 2007 af Rec (Slettet)
Hej,

Jeg sidder med en funktion som jeg har fundet den omvendte funktion til.

f(y) = kvdr((x-3)/(x+2))

omvendt funktion:

f^-1 = -(2x^2+3)/(x^2-1)

Efter min opfattelse ville jeg mene at Definitionsmængden er [

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2007 af dnadan (Slettet)

er hvad?

Svar #2
15. december 2007 af Rec (Slettet)

Bah, jeg fortsætter lige fra den sidste linie...

Efter min opfattelse ville jeg mene at Definitionsmængden er ]-oo,-1[ U ]-1,1[ U ]1,oo[

Dette betyder at 1 og -1 ikke tilhører definitionsmængden...

Mit problem er at facit mener at det kun skal være for x>1

Hvorfor det skal være det forstår jeg ikke da x^2 betyder at selv -1^2 = 1, og 1-1 er så vidt jeg ved 0 hvilket ikke kan lade sig gøre at dividere med.

Svar #3
15. december 2007 af Rec (Slettet)

Jeg ved ikke om det har noget at gøre med at definitionsmængden for f(x) er ]-oo,-2[ U ]-2,oo[. dvs alle reelle tal undtagen -2.

Svar #4
15. december 2007 af Rec (Slettet)

Hov, det må i sørme undskylde... Bortse venligst fra #3. Den rigtige Definitionsmængde til den er ]-2,3]

Svar #5
15. december 2007 af Rec (Slettet)

hvis der er nogle der har teorier om hvorfor definitionsmængden er for alle x over 1 (x>1) så skyd løs... det er bedre end ingenting...

Skriv et svar til: Omvendt funktions Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.