Matematik

acceleration

16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)
Indenfor banecykel er der en disciplin, der hedder 1000 meter på tid. Det gælder om at komme hurtigt op i fart.
Peter Pedal er en dygtig cykelrytter, der kan accelerere sin cykel fra 0 til 60 km/timen på kun 6 sek. Det er naturligvis en helt ny japansk cykel, der kører helt uden modstand.
A) Hvor stor en acceleration påfører han cyklen? A= v/t = A= 60/6 = 10ms^2
B) Hvor langt har Peter kørt, før han når top hastigheden?

Svar #1
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

har jeg regnet rigtigt i A) ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Nej, du skal lige lavt km/t til m/s først

Svar #3
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

så skal jeg gange med 3,6 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Dividere

Svar #5
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

10/3,6 = 2,77 ???

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Nej.

Du starter med at lave de 60 km/t til SI-enheden m/s:

60 km/t = 60/3,6 m/s = 16,67 m /s

Nu kan du så dele med de 6 sekunder.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Du kan dog også gøre det på din måde, giver ihvertfald samme resultat.

Svar #8
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

a= 16,67/6 = 2,77

Svar #9
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

??

Svar #10
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

benævnelsen er hvad ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Det er rigtigt. Hvis du afrunder til 2 decimaler skal det dog være 2,78, og husk enheden m/s^2.

Svar #12
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

okat tak for hjælpen

Svar #13
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

opgave b)Hvor langt har Peter kørt, før han når top hastigheden?


skal jeg så gange 36 med accelerationen ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

nej. Du skal bruge bevægelsesligningen for bevægelse med konstant acceleration:

s(t) = 0.5 * a(t) * t^2 + v(0) * t + s(0)

Svar #15
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

så år jeg: 0,5*(2,78*6)^2 = 139,111 meter ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. december 2007 af Danielras (Slettet)

Nej, det er kun tiden der skal i anden:

0.5 * 2,78(m/s^2) * (6s)^2 = 50 meter

Svar #17
16. december 2007 af Kwarzon (Slettet)

tak for hjælpen

Skriv et svar til: acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.