Kemi
pH
16. december 2007 af
nunu1989 (Slettet)
Hej... Hvis man har 1 L HCl ind i 1L H2O, så hvordan finder man pH´en.
Svar #1
16. december 2007 af mathon
1 mol klorbrinte, HCl, ved 20°C og 1 atm fylder 24 L
1 L klorbrinte udgør 1/24 mol HCl
c(saltsyre)_formel = (1/24 mol)/(1 L) = 0,041667 mol/L = 0,041667 M
saltsyre er en stærk syre og derfor 100% ioniseret
HCl + H2O --> H3O^(+) + Cl^(-)
hvorfor
c(H3O^(+)) = c(saltsyre)_formel = 0,041667 M
pH = -log(0,041667) = ca. 1,38
1 L klorbrinte udgør 1/24 mol HCl
c(saltsyre)_formel = (1/24 mol)/(1 L) = 0,041667 mol/L = 0,041667 M
saltsyre er en stærk syre og derfor 100% ioniseret
HCl + H2O --> H3O^(+) + Cl^(-)
hvorfor
c(H3O^(+)) = c(saltsyre)_formel = 0,041667 M
pH = -log(0,041667) = ca. 1,38
Skriv et svar til: pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
