Kemi

Hjælp mig nu.

17. december 2007 af dandan (Slettet)
Har sat mit indlæg i både studieretningsforum og i kemi, har ikke fået hjælp endnu. og jeg virkelig i stå, hjælp mig lige, se mine forrige indlæg, hedder dandan.

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2007 af sally0 (Slettet)

Jeg kan ikke finde dig...

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvad er dit spørgsmål? - forstår du ikke hvad der står eller kan du være mere konkret med, hvad du ønsker besvaret?

Svar #3
17. december 2007 af dandan (Slettet)

jeg forstår ikk hans teori, hvordan han antag nogle tal i opløseligheds delen, og senere under behandling, bruger det til at beregne udbytte??

plz hjælp

tak

Svar #4
17. december 2007 af dandan (Slettet)

til sally_0:

det er her: http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=442013

tak fordi du vil hjælpe mig:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Der tages udgangspunkt i en kendt opløselighed af stoffet i henholdsvist vand og solvent (jeg kan ikke lige huske, hvilken det var). Når henholdsvist vand og solvent er mættet med stof, er der ligevægt mellem stoffet på opløst form og stoffet som 100 % fast stof. Derfor anvendes de to opløseligheder at kunne anvendes til at beregne fordelingen af stoffet i de to faser (vand og solvent), når disse bringes i kontakt med hinanden. Denne antagelse er lidt grov, men anvendes ofte i mangel af bedre.

Altså: Hvis der er ligevægt mellem
stof <-> stof i vand
og
stof <-> stof i solvent

forudsættes der også ligevægt mellem

stof i vand <-> stof i solvent.

Når fordeligskoefficienten kendes, beregnes efterføklgende, hvor meget der alt i alt "trækkes" fra vandet over i solventfasen ved x-antal ekxtrationer.


Svar #6
17. december 2007 af dandan (Slettet)

hmm, det lyder indviklet, men hvordan får jeg så min teori og udbytte beregning til at passe hvis jeg bruger samme tal som ham i opgaven, undtagen 10 g te, i stedet for 45 gram, og når jeg ekstrahere bruger jeg 7,5 ml i stedet for de 30 ml han bruger, ellers har jeg alle trin som hans vejledning.

og ved opsamling af organisk oløsning i skilletragt hældte jeg 6 ml vand, hvor han derimod bruger 20 ml.

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Du skal opstille en balance for ekstrationen.

V = ml vand
S = ml solvent
C0 er koncentration i vand FØR ektration
C1 er koncentration i vand efter 1. ekstration.
K er fordelingen mellem solvent og vandfase (K=C,solvent/C,vand)

Hermed er gælder, at det der fjernes fra ándet findes i solventen. Da der samtidig er en sammenhæng mellem koncentration i vand og solvent får du følgende:

[(Co-C1)/S]/(C1/V)

Isoler nu C1/CO, hvilket er andelen af stof i vandfasen efter 1. ekstration.



Svar #8
17. december 2007 af dandan (Slettet)

hmm oki tak prøver lige, så har jeg K og kan beregne udbytte ikke?

Svar #9
17. december 2007 af dandan (Slettet)

undskyld, men hvordan finder jeg koncentrationen af vand? jeg ved jeg skal bruge c=n*V

men har ikke n, for har ikke massen af vand??

hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Når du isolerer C1/C0 får du:

C1/C0 = 1/(K*S/V + 1)

Han brugte 250 ml vand og 30 ml solvent til ekstration, hvorved han får:

C1/C0 = 1/(4,6*30/250 + 1) = 1/(0,55+1) = 64%

Sæt nu selv dine egne tal ind.

Svar #11
17. december 2007 af dandan (Slettet)

ja men skal jeg bruge hans K?
og det er det jeg ikke forstår, hvordan han får de 4,6 som K?

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis du har anvendt samme pH og solvent skal du bruge hans K.

K er beregnet som 10,2/2,2 (opløseligheden i solvent over opløseligheden i vand)

Svar #13
17. december 2007 af dandan (Slettet)

jeg får 88%, va vil det sige?

Svar #14
17. december 2007 af dandan (Slettet)

ja jeg har brugt det samme, men bare andre mængder solvent, når jeg ekstraheret og andre mængder te. kan jeg så stadig bruge hans K?

Svar #15
17. december 2007 af dandan (Slettet)

de bad mig om at sætte min tal ind: 1/(4,6*7,5/250+1)=1(0,138+1)=88%


Right??:)

Svar #16
17. december 2007 af dandan (Slettet)

de bad mig om at sætte min tal ind: 1/(4,6*7,5/250+1)=1(0,138+1)=88%


Right??:)

Brugbart svar (0)

Svar #17
17. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Har du 250 ml te-opløsning som du ekstraherer med 7,5 ml solvent?

Hvis det er tilfældet, vil du "kun" få overført 48 % til solventfasen efter 5 ekstrationer (1-0,88^5).

Svar #18
17. december 2007 af dandan (Slettet)

ja jeg har 250 ml te-opløsning som ekstaheres med 7,5 ml.

altså jeg kunne godt bruge hans k ik?

og så plus det her: Hvis det er tilfældet, vil du "kun" få overført 48 % til solventfasen efter 5 ekstrationer (1-0,88^5).


så har jeg beregnet min udbytte ikke?

Svar #19
17. december 2007 af dandan (Slettet)

jeg har faktisk 4 ekstraktioner ikke 5, så jeg opløfter med 4, i stedet;)

Brugbart svar (0)

Svar #20
17. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Du kan bruge hans K, hvis alt andet er det samme som jeg skrev i #12.

Du har nu beregnet det teoretiske udbytte af ekstrationen, nemlig 48 %.

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.