Kemi
Benzosyre
17. december 2007 af
nunu1989 (Slettet)
Hej.. Hvis man har i en vandig opløsning en aktuelle koncentration af benzosyre 0,0235M, mens sen aktuelle koncentration af den korresponderende base er 0,001M.
Hvordan bestemmer man pH i opløsningen, og hvordan finder man den formelle koncentration af benzosyre i opløsningen.
Hvordan bestemmer man pH i opløsningen, og hvordan finder man den formelle koncentration af benzosyre i opløsningen.
Svar #1
17. december 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Mener du, at [C6H5COOH] = 0,0235 M eller c(C6H5COOH) = 0,0235 M?
Der er nemlig stor forskel!
Der er nemlig stor forskel!
Svar #2
17. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Brug bufferligningen.
Der står aktuel koncentration af benzosyre, hvilket er ensbetydende med [C6H5COO] = 0,0235, og koncentrationen af benzoat [C6H5COO-]=0,01. Så mangler du kun pKa for at beregne pH.
Der står aktuel koncentration af benzosyre, hvilket er ensbetydende med [C6H5COO] = 0,0235, og koncentrationen af benzoat [C6H5COO-]=0,01. Så mangler du kun pKa for at beregne pH.
Skriv et svar til: Benzosyre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
