Fysik

q-værdi

17. december 2007 af Eleven:-) (Slettet)
Når jeg skal finde Q-værdien for det readioaktive henfald, hvilken formel skal jeg så bruge?

Altså mit eksempel lyder:
212 Po --> 208 Pb + 4/2 He

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

E = mc^2 :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

Btw Q=E.

Svar #3
17. december 2007 af Eleven:-) (Slettet)

kan jeg ikke bruge den her: Q = Massen Po-kerne - (Massen Pb-kerne + Massen He-kerne) * c^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2007 af JesperJuul (Slettet)

hehe, jo m = Massen Po-kerne - (Massen Pb-kerne + Massen He-kerne). Da m er massetabetl :)

Det paser fint.

Skriv et svar til: q-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.