Matematik

f mærke (x)?

18. december 2007 af nikodemus (Slettet)
Jeg har fået stillet opgaven:
"Udregn f'(x) for følgende:
a. f(x)= 2x-3.
Hvordan skal jeg finde svaret? Vi har fået en liste med potensregneregler, men kan ik finde ud af hvilken en jeg skal bruge i den situation.

Derudover:

e. f(x)=7/3-2x
Hjælp?
På forhånd tak:D

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Potensregler?? Du skal bare bruge dine regler for differentiering.

x differentieret giver 1.
En konstant differentieret giver 0.

Hvad bliver den så?

Svar #2
18. december 2007 af nikodemus (Slettet)

jeg kan godt se hvad du mener med at x differentieret giver 1. Men forstår ik hvad en konstant differentieret er?..
sorry

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2007 af Sherwood (Slettet)

En konstant: 2, 2/3, 13, 7/9

f(x)=2-2x^2 <=> f'(x)=-4x Da konstanten forsvinder (Giver 0)

Svar #4
18. december 2007 af nikodemus (Slettet)

har lavet a'eren nu (tak for hjælpen)...hvad med e'eren?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Skal laves på samme måde. Hvis du nu kigger på mine konstant-eksempler, får du måske en idé.

Skriv et svar til: f mærke (x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.