Matematik

ligninger

18. december 2007 af eldurum (Slettet)
HEY alle sammen.. en der vil være sød at hjælpe mig med disse to ligninger?

Løs uligheden:
3(x-1)+2(5x-3)=2x-4(3x-2)-7

Løs ligningssystemet:
y=x+18 og 2x+y=108

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2007 af Christinana (Slettet)

Kom med dine egne bud først.

Den første er i øvrigt ikke en ulighed, men en ligning. Prøv at gange parenteserne ud.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Uligheden: Gang ind i paranteserne og forkort.

Ligningssystem: y er jo isoleret i den ene ligning. Nu har du: x+18. Indsæt det på y's plads i den anden ligning og beregn x som i en normal ligning.

Svar #3
18. december 2007 af eldurum (Slettet)

kan jo ikke finde ud af det , derfor jeg spørger..

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2007 af Christinana (Slettet)

Ok, lad os tage den første. Kan du finde ud af at gange ind i parentes?

Svar #5
18. december 2007 af eldurum (Slettet)

nej :-(
laver altid fejl i det..

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2007 af Christinana (Slettet)

Ok, jeg tager lige den venstre side i den første, så må du selv prøve:

3(x-1)+2(5x-3)

3 ganges så ind i parentesen. Det betyder, at alle led skal ganges med 3:
3(x-1) = 3x-1

Tilsvarende ganges 2 ind i parentesen ved at gange 2 med alle leddene:
2(5x-3) = 10x -6

Dvs tilsammen:
3(x-1)+2(5x-3) = 3x-1 + 10x -6

Prøv selv med højre side, så.

Svar #7
18. december 2007 af eldurum (Slettet)

3 * -1 giver vel - 3?

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2007 af Christinana (Slettet)

Jo, det har jeg da også skrevet?

Svar #9
18. december 2007 af eldurum (Slettet)

3(x-1)+2(5x-3)=2x-4(3x-2)-7
3x-3 + 10x-6 = 2x-12x+8-7
13x – 9= 10x + 1
3x = 10
X = 1/3

det forketrt :S.. er det ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2007 af Christinana (Slettet)

Nej, det ser rigtigt ud :)

Det var godt, du kan jo godt finde ud af det :)

Svar #11
18. december 2007 af eldurum (Slettet)

det var held det der:D..
tsys stadig den ser ret forkert ud..

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Næsten rigtigt.

13x–9=-10x+1 !
<=>
23x=10
<=>
x=10/23

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. december 2007 af dnadan (Slettet)

#9
Dét er desværre ikke rigtigt...
Vi prøver lige her:
3(x-1)+2(5x-3)=2x-4(3x-2)-7
<=> (gang ind i parenteserne)
3x-3+10x-6=2x-12x+8-7
<=> (reducer mest muligt på begge sider)
13x-9=-10x+1
<=> (læg 10x til på begge sider)
23x-9=1
<=> (læg 9 til på begge sider)
23x=10
<=> (del med 23 på begge sider)
x=10/23



Svar #14
18. december 2007 af eldurum (Slettet)

det ser godt ud, tak for jeres hjælp ! Begge to self. :-)

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.