Matematik

tangent :O

18. december 2007 af Pernille-2 (Slettet)
en funktion er bestemt ved
f(x)=-2x^3+x^2+4x-3

vis, at tangenten i punktet P(0,f(0)) er parallel med linjen m, der har ligningen:
4x-y+2=0

nogen der kan hjælpe mig :O?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2007 af Danielras (Slettet)

Find f'(x). Er f'(0) = 4 da er tangenten i dit punkt parallel med den givne linje, da de så har samme hældning.

Svar #2
18. december 2007 af Pernille-2 (Slettet)

når altså at de har samme hældningskoeffiecient(a) ?
kan du ikke lige begrunde præcist hvorfor det er sådan (:?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2007 af dnadan (Slettet)

Hvad mener du?
Paralelle linjer har altid samme hældningskoefficient. Derfor, hvis, f'(0)=4, så er de to tangenter paralelle.

Svar #4
18. december 2007 af Pernille-2 (Slettet)

ja okay okay, misforstod (:,fandt ud af, at hvis man sagde y=4x+2, så var hældningen 4, men tak for hjælpen folkens :)

Skriv et svar til: tangent :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.