Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)
Inverse elementer
20. december 2007 af
wilhjelm (Slettet)
Hej jeg skal bestemme det inverse element til 5 modulus 21.
da jeg efterhånden har læst et stk tid og stadig ik forstået det ville jeg høre om der var nogle der kunne hjælpe.
på forhånd tak:)
da jeg efterhånden har læst et stk tid og stadig ik forstået det ville jeg høre om der var nogle der kunne hjælpe.
på forhånd tak:)
Svar #1
20. december 2007 af JesperJuul (Slettet)
Det vil sige, at du skal finde et k, sådan at:
5*k (mod 21) = 1
5*k (mod 21) = 1
Svar #2
20. december 2007 af JesperJuul (Slettet)
Hint: find et tal, på formen 5*n, hvor 5*n-1 går op i 21.
Normalt vil du bruge smarte metoder til at finde svaret, men lige med så små tal skal du bare løse ovenstående problem.
Prøv med n=2, n=3, n=3, n=4, n=5, n=6... :)
Normalt vil du bruge smarte metoder til at finde svaret, men lige med så små tal skal du bare løse ovenstående problem.
Prøv med n=2, n=3, n=3, n=4, n=5, n=6... :)
Svar #3
20. december 2007 af wilhjelm (Slettet)
Hey tusind tak for hjælpen har fundet svaret, og så oven i købet ved at bruge formler;) svaret er 17 hvis der er nogen der er interesseret:p
Skriv et svar til: Inverse elementer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
