Fysik
Dæmpet svingningstid
20. december 2007 af
JesperJuul (Slettet)
Hvis et eller andet er dæmpet, så det opfylder ligningen:
[equation]s(x) = A*e^(-k*t)*sin(w*t)[/equation]
Er dens svingningstid så givet ved:
[equation]w*T = 2*\pi <=> T = \frac{2*\pi}{w}[/equation]
eller spiller [equation]e^(-k*t)[/equation] også en rolle?
På forhånd tak.
[equation]s(x) = A*e^(-k*t)*sin(w*t)[/equation]
Er dens svingningstid så givet ved:
[equation]w*T = 2*\pi <=> T = \frac{2*\pi}{w}[/equation]
eller spiller [equation]e^(-k*t)[/equation] også en rolle?
På forhånd tak.
Svar #1
20. december 2007 af JesperJuul (Slettet)
PIS, sorry.. Her står det ordenligt:
Hvis et eller andet er dæmpet, så det opfylder ligningen:
 = a \cdot e^{-k \cdot t}\cdot sin(w \cdot t)$)
Er dens svingningstid så givet ved:

eller spiller
også en rolle?
Hvis et eller andet er dæmpet, så det opfylder ligningen:
Er dens svingningstid så givet ved:
eller spiller
Svar #3
20. december 2007 af JesperJuul (Slettet)
Er jeg også selv kommet frem til, men mange tak for bekræftelsen. :)
Skriv et svar til: Dæmpet svingningstid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
