Matematik

Pinligt - Ligning

20. december 2007 af Simone_123 (Slettet)
I min opgave står der løs ligningerne! Facit skal være x=3, x=2. Hvordan kommer jeg frem til det?

a)
x^ 2-2x = -3
x^ 2-2x+3 = 0

Diskriminaten:
D: 2^ 2-4(1)(3) = 16

x1 = -2+16/2 = 7

x2 = -2-16/2 = -9

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2007 af dnadan (Slettet)

x^ 2-2x+3 = 0
<=>

d=b^2-4ac = (-2)^2-4*1*3=4-12=-8

Idet d<0, så har ligningen x^ 2-2x = -3 ingen løsninger.

Svar #2
20. december 2007 af Simone_123 (Slettet)

hm
der står jeg skal løse ligningen, jeg ved ikke om jeg skal finde diskriminaten eller hvad jeg skal gøre. Men svaret er x=3, x=2

Svar #3
20. december 2007 af Simone_123 (Slettet)

Hvordan ved jeg ikke rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2007 af dnadan (Slettet)

Er du sikker på at dét er den rigtige ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2007 af Mikkat (Slettet)

Den ligning du skriver - x^2-2x=-3 har ikke løsningerne x=2 og x=3
Du kan jo selv checke ved at erstatte x med 2. Så "passer" ligningen ikke

Svar #6
20. december 2007 af Simone_123 (Slettet)


3x^2-15+18 = 0 Hvordan vil du regne denne her ud?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. december 2007 af mathon

du mener vel

3x^2-15x+18=0
x^2-5x+ =0

d = (-5)^2-4*1*6 = 1
sqr(d) = sqr(1)=1

x1 = (-(-5)-1)/(2*1) = 2

x1 = (-(-5)+1)/(2*1) = 3

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. december 2007 af mathon

3x^2-15x+18=0
x^2-5x+6 =0

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Løsning af en 2. gradsligning.

Diskriminatformlen:


Beregning af rødder:


Beregningerne er vist i #7.

Skriv et svar til: Pinligt - Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.