Matematik

binomialfordelingen..

12. juni 2004 af molly (Slettet)
hey people!!

Jeg er simpelthen bare sååå dum til Binomialfordeling..det ka godt være det er nemt.. men jeg ka det bare ik..

f.eks.. jeg sidder her og læser en opgave som siger: En symmetrisk mønt kastes 15 gange. Hvad er sandsynligheden for at få plat 9 gange?

svar: n(antallet af gentagleser):15
p(sandsynligheden for succes): 1/2

altså jeg forstå godt at n blev 15, men forstå ik hvorfor p=1/2..

Please hjælp

~Molly~

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Altså, en mønt har to sider. Når den kastes kan udfaldet være plat eller krone. Derfor er p=½, da sandsynligheden for plat såvel som krone er 50%.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Årrhh... Læste ikke lige helt, hvad du skrev. Men p er da en sandsynlighed, der er givet fra starten.

2 sek.. Jeg slår lige op i bøgerne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Jo, p er givet på forhånd - og meget åbenlys!!! Det er trods alt en mønt, vi snakker om.


Jeg mener, du skal løse P(X=9)=K(15,9)...

Heraf vil du få en værdi for sandsynligheden (kommatal), der så kan omregnes til en procentværdi. Det giver med andre ord ingen mening at kalde p=½ for løsningen..

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Du vil så selvfølgelig - da det jo er en matematisk beregning - få et tal over 0,5 (over 50%)...

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Jeg mente under ;P, under 0,5.-..

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2004 af Cas_sen (Slettet)

b~(n,p)

b~(15 ; 0,5)

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2004 af Cas_sen (Slettet)

P(X=9)

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2004 af Cas_sen (Slettet)

samuel har klaret den, jeg sover videre :-)

Skriv et svar til: binomialfordelingen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.