Kemi

redox

27. december 2007 af omallycat (Slettet)
Er der nogen der ved hvordan man kan se på et stof eller en gruppe om den kan reduceres eller oxideres?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2007 af dnadan (Slettet)

Spændingsrækken

Svar #2
27. december 2007 af omallycat (Slettet)

jemen hvordan kan jeg se om en forbindelse kan fx. oxideres?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2007 af mathon

OT i forhold til gruppenummeret. Intet stof kan optræde med større OT end gruppenummeret.

eks.
OT(S) i SO4^(2-) = +6, hvorfor S ikke kan oxideres yderligere men kun reduceres.

Optræder et stof med et OT mindre end gruppenummeret, kan det både oxideres og reduceres, såfremt det ikke allerede befinder sig i sit lavest kendte OT.

Svar #4
27. december 2007 af omallycat (Slettet)

Okay tak, men hvad er gruppenummeret?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2007 af mathon

gruppenummeret i det periodiske system

Svar #6
27. december 2007 af omallycat (Slettet)

okay men hvis jeg nu har stoffet: 2-butanol.
Hvordan griber jeg så din metode an? jeg kan godt sætte OT på men hvilket gruppenummer skal jeg kikke på når 2-butanol jo både består af H, O og C?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. december 2007 af mathon



CH3-CH2-CHOH-CH3 = R1-CHOH-R2,

hvis radikalerne R1 og R2 stadig er intakte i reaktionsproduktet, tildeles C i -CHOH- et OT, så den samlede OT_sum er 0. Med de definitionsbestemte OT(H) = +1 og OT(O) = -2, bliver OT(C) = 0

C's gruppenummer er 4 (C-Si-Ge-Sn-Pb)

Svar #8
28. december 2007 af omallycat (Slettet)

så du kikker altså kun på gruppenummeret for c da det er det OH gruppen binder sig til?
Og lige en sidste ting :) hvorfor sætter du ikke OT på c'et i -CHOH-gruppen?

Skriv et svar til: redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.