Kemi
hastighedskonstant
30. december 2007 af
omallycat (Slettet)
Er der nogen der kan sige mig hvordan man beregner hastighedskonstanten?..gerne en formel :)
Svar #1
30. december 2007 af Mestertyv (Slettet)
v = d[A]/dt, hvor d[A] er tilvæksten i koncentrationen og dt er tilvæksten i tid
Svar #4
01. januar 2008 af omallycat (Slettet)
tusind tak men kan du evt. skrive hvad de forskellige bogstaver står for? :)
Svar #5
01. januar 2008 af mathon
Den brøkdel af molekylerne, der har energi større end Ea, er ifølge Boltzmanns fordelingslov proportional med e^(-Ea/(R*T)), hvorfor Arrhenius fandt det nærliggende at antage, at hastighedskonstanten k (hastigheden, når reaktanternes koncentration er 1 mol/L) kan skrives som:
k =ko*e^(-Ea/(R*T))
k er hastighedskonstanten
Ea er aktiveringsenergien [Ea] = kJ/mol
R er den universelle gaskonstant 1,38 J/(mol*K)
T er Kelvintemperaturen
hvis Ea er mindre end 5 kJ/mol, vil reaktionen forløbe momentant ved 20C. Reaktioner med 50 kJ/mol < Ea < 100 kJ/mol vil forløbe med målelige hastigheder ved 20C.
k =ko*e^(-Ea/(R*T))
k er hastighedskonstanten
Ea er aktiveringsenergien [Ea] = kJ/mol
R er den universelle gaskonstant 1,38 J/(mol*K)
T er Kelvintemperaturen
hvis Ea er mindre end 5 kJ/mol, vil reaktionen forløbe momentant ved 20C. Reaktioner med 50 kJ/mol < Ea < 100 kJ/mol vil forløbe med målelige hastigheder ved 20C.
Skriv et svar til: hastighedskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
