Matematik
Hjælp
03. januar 2008 af
LiL-H (Slettet)
Godeeftermiddag til den kloge del af befolkningen;)
Jeg håber at I kan hjælpe med denne opgave, som irriterer mig grusomt, Har brugt sååå lang tid på den den!....
OPgaven lyder således:
Driften af et bestemt skib koster fast 20.000 § i timen, hvortil kommerudgifter til brændstof.
Når skibet sejler med konstant fast v (sømil pr.time.) er udgifterne til brændstof 2*v^3§ i timen......
Hvilken fart skal skibet holde, hvis de samlede udgifter pr.sømil skal være mindst mulige?????
Jeg ved at jeg skal optimere et eller andet..Men er usikker på hvordan det hele skal opskrives osv...
Håber i kan hjælpe På Forhånd Takk...
Jeg håber at I kan hjælpe med denne opgave, som irriterer mig grusomt, Har brugt sååå lang tid på den den!....
OPgaven lyder således:
Driften af et bestemt skib koster fast 20.000 § i timen, hvortil kommerudgifter til brændstof.
Når skibet sejler med konstant fast v (sømil pr.time.) er udgifterne til brændstof 2*v^3§ i timen......
Hvilken fart skal skibet holde, hvis de samlede udgifter pr.sømil skal være mindst mulige?????
Jeg ved at jeg skal optimere et eller andet..Men er usikker på hvordan det hele skal opskrives osv...
Håber i kan hjælpe På Forhånd Takk...
Svar #1
03. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Opskriv en funktion, hvori den faste pris for skibet samt brændstoffet er i.
Dvs.
p(x)=...
Når dette er gjort, løses ligningen p'(x)=0, hvorefter der vises, at der er tale om et minimum(fortegnene for p'(x) er da - 0 +)
Dvs.
p(x)=...
Når dette er gjort, løses ligningen p'(x)=0, hvorefter der vises, at der er tale om et minimum(fortegnene for p'(x) er da - 0 +)
Svar #2
05. januar 2008 af LiL-H (Slettet)
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at opskrive funktionen. Det er det der faktisk mit problem.............
????????????????
????????????????
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
