Matematik
kan ikke løse den....
05. januar 2008 af
Sporty (Slettet)
Hej, er der en der vil være sød at hjælpe mig med denne opgave...
OPgaven lyder således--->
-Et tog holder ved perronen og en ung mand står ud for togets bag ende.
Toget begynder at køre med en acceleration a=0,40 (m/s^2).
Han giver toget et forspring på 6 sekunder, og prøver så om han kan indhente det. Det antages at manden løber med en konstant hastighed v(m/s)...
Spørgsmål-->
Hvormår indhenter han toget,hvis han køber 6 m/s??
Jeg ved ikke hvordan jeg kan løse den...`??
PÅ forhånd takk...;)
OPgaven lyder således--->
-Et tog holder ved perronen og en ung mand står ud for togets bag ende.
Toget begynder at køre med en acceleration a=0,40 (m/s^2).
Han giver toget et forspring på 6 sekunder, og prøver så om han kan indhente det. Det antages at manden løber med en konstant hastighed v(m/s)...
Spørgsmål-->
Hvormår indhenter han toget,hvis han køber 6 m/s??
Jeg ved ikke hvordan jeg kan løse den...`??
PÅ forhånd takk...;)
Svar #1
05. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Det sted hvor toget er efter tiden t, kan skrives som s=½*a*t^2, og det sted som manden er efter tiden t kan skrives som s=v*t.
Hvis du sætter de to ligninger lig hinanden får du hvor lang tid der går inden de mødes. ½*a*t^2=v*t t=v/a. Derefter sætter du bare værdierne ind. Hvis du vil finde s, kan du bare indsætte den fundne tid i en af de første 2 ligninger.
Hvis du sætter de to ligninger lig hinanden får du hvor lang tid der går inden de mødes. ½*a*t^2=v*t t=v/a. Derefter sætter du bare værdierne ind. Hvis du vil finde s, kan du bare indsætte den fundne tid i en af de første 2 ligninger.
Svar #2
05. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Det sted hvor toget er efter tiden t, kan skrives som s=½*a*t^2, og det sted som manden er efter tiden t kan skrives som s=v*t.
Hvis du sætter de to ligninger lig hinanden får du hvor lang tid der går inden de mødes. ½*a*t^2=v*t <=> t=v/a. Derefter sætter du bare værdierne ind. Hvis du vil finde s, kan du bare indsætte den fundne tid i en af de første 2 ligninger.
Hvis du sætter de to ligninger lig hinanden får du hvor lang tid der går inden de mødes. ½*a*t^2=v*t <=> t=v/a. Derefter sætter du bare værdierne ind. Hvis du vil finde s, kan du bare indsætte den fundne tid i en af de første 2 ligninger.
Skriv et svar til: kan ikke løse den....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
