Kemi
Haster
06. januar 2008 af
MaleneSalinas (Slettet)
Hvad sker der med et atom når det går på ionform?
Svar #2
06. januar 2008 af MaleneSalinas (Slettet)
Vil det så sige når et atom går på ionform så er det fordi den gerne vil ligne en ædelgas ? eller er der noget jeg har mistforstået ?
Svar #3
06. januar 2008 af Marcovergaard (Slettet)
Det har vidst ikke så frygtelig meget med ædelgasser at gøre. Når et atom går på ionform vil det praktisk taget sige at det opløses, fx kan man tage opløsning af bordsalt i vand:
NaCl (s) + H2O -> Na+ (aq) + Cl- (aq)
Hvor (s)= stoffet på fast form
(aq) = stoffet i vandig opløsning
Selvfølgelig kan man også ionisere stoffer på andre måder, fx ved hjælp af bestråling.
NaCl (s) + H2O -> Na+ (aq) + Cl- (aq)
Hvor (s)= stoffet på fast form
(aq) = stoffet i vandig opløsning
Selvfølgelig kan man også ionisere stoffer på andre måder, fx ved hjælp af bestråling.
Skriv et svar til: Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
