Matematik

Integrationsproblemer

06. januar 2008 af :D (Slettet)
Hej,
Nogle der kan fortælle mig, hvordan jeg skal integrerer denne her:


sqrt(10-2x)


:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2008 af Søren_B (Slettet)

Brug, at int[f(x) +/- g(x)]dx = int[f(x)]dx +/- int[g(x)]dx.

Svar #2
06. januar 2008 af :D (Slettet)

Jeg har prøvet med lommeregneren og den siger det giver:


((2*(x-5)*(sqrt(-2*(x-5)))/(3))



:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2008 af LanioX (Slettet)

Du kan integrere den ved hjælp af substitution, u = 10-2x, du/dx = -2

Svar #4
06. januar 2008 af :D (Slettet)

hmmmm....

u = 10-2x... dette integrereret får jeg til: 10x-x^2

-2.. dette integreret giver vel -2x


Men hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2008 af LanioX (Slettet)

int(sqrt(10-2x))dx = int(-0.5*(-2)*sqrt(10-2x))dx = -0.5*int(sqrt(u)*(-2))dx = -0.5*int(sqrt(u))*du = -1/3*u^(3/2) = -1/3*(10-2x)^(3/2)

Svar #6
06. januar 2008 af :D (Slettet)

Det giver inngggeennn mening.

Svar #7
06. januar 2008 af :D (Slettet)

Okay. Jeg skal bruge denne integration i forbindelse med denne opgave:





To funktioner f og g er givet ved:


f(x) = sqrt(10-2x) og g(x) = -x


Graferne for de to funktioner, førsteaksen samt linjen med ligningen x=-3 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.


a) Bestem arealet af punktmængden M.


b) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når punktmængden M drejes 360 grader om første aksen.






Er der ikke nogle der kan hjælpe mig med den? Jeg er VIRKELIG lost in space.. har siddet med den i MEGET lang tid nu.

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2008 af mathon

BEMÆRK!

Graferne for de to funktioner og linjen med ligningen x = -3 afgrænser en punktmængde M

MEN

Graferne for de to funktioner, førsteaksen samt linjen med ligningen x = -3 afgrænser IKKE en punktmængde!!!! (prøv graftegneren)

Skriv et svar til: Integrationsproblemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.