Matematik

Find Radius - Sammensat halvcirkel/Retvinklet trekant

07. januar 2008 af Rayfi (Slettet)
Arealet på hele figuren er 1 m2
.. Skal finde R

Figuren:
http://www.insertpics.com//view.php?img=b3c1bad069a210d6283de57777db9fd0

Svar #1
07. januar 2008 af Rayfi (Slettet)

Bare nogle hints ville være en stor hjælp.. Prøvet med en del formler og bliver træt af det..

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Du ved at arealet af trekanten er r*r=r^2, da højden er r, og halvdelen af grundlinien også er r. Arealet af halvcirklen ½*PI*r^2. Læg de 2 arealer sammen og sæt dem lig med 1. Isoler derefter r.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Hm. Og vi ved ikke om spidsen af trekanten ligger på cirkelperiferien, således at højden i trekanten også er radius?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

#3

Vi ved at spidsen ligger på cirkelperiferien da det er en retvinklet trekant. Så højden i trekanten bliver h=r*tan(45)=r

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2008 af Danielras (Slettet)

ah ja. Godt set.

Svar #6
07. januar 2008 af Rayfi (Slettet)

Jeg spørger sikkert ret dumt. Hvordan skal jeg lægge de 2 arealer sammen, ser ingen sammenhæng i det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Arealet af trekant + areal af halvcirkel=r^2+½*PI*r^2.

Dvs. du har r^2+½*PI*r^2=1.

Herefter bare isoler r.

Svar #8
07. januar 2008 af Rayfi (Slettet)

ja okay xD .. Forstår det nu så..

Skriv et svar til: Find Radius - Sammensat halvcirkel/Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.