Fysik
newtons love
07. januar 2008 af
Dhill (Slettet)
nogen der kan hjælpe med opgaven.. evt hint til at løse den
En sten kastes i et skråt kast. Begyndelseshastigheden i vandret retning er v_0x=9,83m/s, og begyndelseshastigheden i lodret retning er v_0y=6,88m/s. Startpositionen i vandret retning er x_0=0, og startpositionen i lodret retning er y_0=0.
a) tegn banekurven. Brug evt. grafregneren.
Hvordan gør jeg det? (skal måske nå frem til en forskrift?hvordan? )
har disse to ligninger, men kan de bruges? hvis ja, hvordan.?
x=v_0x*t+x_0
y=-(1/2)*g*t^2+v_0y*t+y_0.
(x og y er positionerne i vandret og lodret retning til tiden t).
på forhånd mange tak
En sten kastes i et skråt kast. Begyndelseshastigheden i vandret retning er v_0x=9,83m/s, og begyndelseshastigheden i lodret retning er v_0y=6,88m/s. Startpositionen i vandret retning er x_0=0, og startpositionen i lodret retning er y_0=0.
a) tegn banekurven. Brug evt. grafregneren.
Hvordan gør jeg det? (skal måske nå frem til en forskrift?hvordan? )
har disse to ligninger, men kan de bruges? hvis ja, hvordan.?
x=v_0x*t+x_0
y=-(1/2)*g*t^2+v_0y*t+y_0.
(x og y er positionerne i vandret og lodret retning til tiden t).
på forhånd mange tak
Svar #1
07. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)
Banekurven:
y=x*tg(a_0)-x^2*((g/(2*v_0*cos(a_0)^2)*x^2, hvor v_0 er begyndelseshastigheden og a er kastevinklen. Formlen fremkommer ved at eliminere t af et par bevægelsesligninger. Prøv at lave en graf.
y=x*tg(a_0)-x^2*((g/(2*v_0*cos(a_0)^2)*x^2, hvor v_0 er begyndelseshastigheden og a er kastevinklen. Formlen fremkommer ved at eliminere t af et par bevægelsesligninger. Prøv at lave en graf.
Svar #3
07. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)
nej, ligningen fremkommer ved at eleminere t af to andre ligninger, du skal bare bruge den som den er, har du ikke et tegneprogram?
Svar #5
08. januar 2008 af Erik Morsing (Slettet)
Kan jeg ikke svare på, men umiddelbart tror jeg det ikke, prøv at søge på Google om du kan finde et grafprogram, i øvrigt: Tegninger og diagrammer m.m. letter altid forståelsen i fysikken, jeg synes det er vigtigt med så mange hjælpemidler som muligt.
Skriv et svar til: newtons love
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
