Matematik

Differentiering

08. januar 2008 af anita_h (Slettet)
Hej.. Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Bestem f'(3), når f(x)= x^3-6x^2

Skal man bare sætte 3 ind i stedet for x?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Du skal differentiere funktionen først således at du finder f'(x). Derefter kan du indsætte 3 på x's plads.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvis du sætter 3 ind, så finder du:
f(3) og ikke f'(3)

dvs. find f'(x) og find derefter f'(3)

Svar #3
08. januar 2008 af anita_h (Slettet)

Bliver f'(x) = 3^2-12x??

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2008 af mathon

f'(x) = 3x^2-12x

f'(3) = 3*3^2-12*3

Svar #5
08. januar 2008 af anita_h (Slettet)

Men er det så bare resultatet eller skal man regne tallet ud?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2008 af mathon

f'(3) = 3*3^2-12*3 = 3^3-36 = -9

Svar #7
08. januar 2008 af anita_h (Slettet)

Okey.. Mange tak for hjælpen : )

Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.