Matematik

beregn og forkort

08. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Håber der er nogen der vil hjælpe mig med følgende opg.

(2/5) + (7/5) - (3x/10)

Det skal dog lige siges, at det er brøker

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2008 af Isomorphician

prøv at gange igennem med laveste fællesnævner (10)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2008 af t00hey (Slettet)

hmm man kan ikke rigtig beregne noget, når der ikke er et lighedstegn eller noget lignende... Men du kan da lægge 2/5 og 7/5 sammen (=9/5)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

2/5+7/5=9/5=18/10

18/10-(3x/10)=??

Så kan du selv klare resten.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2008 af MrGuldager (Slettet)

Du kan forkorte 18/10-(3x/10)=?? til:

(18-3x)/10

Det kan gøre det lettere at regne med

Skriv et svar til: beregn og forkort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.