Matematik
differentialregning
09. januar 2008 af
martin232 (Slettet)
f(x)=3x^2
1)du skal bestemme funktionens differentialkvotient f´(x).
2) du skal bestemme en ligning for en tangent til grafen for f, og tangenten skal være parallel med linjen med ligningen 12x-y-4=0
jeg har regnet opgave 1 ud, hvor jeg har fået: f´(x)=6x
1)du skal bestemme funktionens differentialkvotient f´(x).
2) du skal bestemme en ligning for en tangent til grafen for f, og tangenten skal være parallel med linjen med ligningen 12x-y-4=0
jeg har regnet opgave 1 ud, hvor jeg har fået: f´(x)=6x
Svar #1
09. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Parallelle linier har samme hældning. Den givne linje har hældningen 12. Du skal derfor finde det punkt på grafen hvor hældningen også er 12. Gør det ved at sætte f'(x) = 12:
12=6x
Og løs denne med hensyn til x.
12=6x
Og løs denne med hensyn til x.
Svar #2
09. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Det eneste du mangler er at finde b i din ligning for tangenten. Nu hvis du kan finde et punkt som du ved f(x) går i gennem kan du nemt finde b.
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
