Matematik
Parablens skæring med x-aksen
15. juni 2004 af
sclk (Slettet)
Har lidt problemer med det her bevis...:
For at finde skæringerne sættes y=0.
Iflg. sætning om parallelforskydning af en parabel har vi:
ax^2+bx+c=0 <=>
a(x-p)^2+q=0
Her kender vi p og q
a(x+(b/2a))^2-(d/4a)=0
(x+(b/2a))^2=(d/4a^2)
OG så indtræder det jeg ikke fortstår:
x+(b/2a) = +-kvadratrod(d/4a^2)
Jeg forstår ikke, hvorfor det er +- kvadratroden - hvordan kan man overhovedet gøre det i en ligning?
For at finde skæringerne sættes y=0.
Iflg. sætning om parallelforskydning af en parabel har vi:
ax^2+bx+c=0 <=>
a(x-p)^2+q=0
Her kender vi p og q
a(x+(b/2a))^2-(d/4a)=0
(x+(b/2a))^2=(d/4a^2)
OG så indtræder det jeg ikke fortstår:
x+(b/2a) = +-kvadratrod(d/4a^2)
Jeg forstår ikke, hvorfor det er +- kvadratroden - hvordan kan man overhovedet gøre det i en ligning?
Svar #1
15. juni 2004 af Peden (Slettet)
Det kan man jo netop fordi man tager kvadratroden.
2^2 = 4 og det er -2^2 også, derfor ;)
2^2 = 4 og det er -2^2 også, derfor ;)
Svar #2
15. juni 2004 af sclk (Slettet)
Ja, okay - det kan jeg jo egentlig godt se.. er vist stadig lidt træt:)...
Skriv et svar til: Parablens skæring med x-aksen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
